Crear una entrada al blog

By Josep Pujol, professor - d’octubre 16, 2012

1) Entra al blog amb l'adreça del teu correu electrònic

2) Fes la primera entrada o post al teu blog, clicant al  llapis taronja.
- L’entrada ha de tenir el seu títol (A dalt, “Títol de l’entrada”). Per editar el cos de text pots usar les eines d’edició de dalt (cursives, negreta, etc.).
- És recomanable usar enllaços a d’altres pàgines web (per exemple, l'enllaç a L'Esmuc Digital). És senzill, només cal seleccionar la paraula o paraules i seleccionar l’eina “enllaç”: s’obrirà un quadre on demanarà l’adreça (url) a enllaçar. Prèviament hauràs anat a la url i hauràs copiat l'adreça, és clar.
- També és recomanable usar etiquetes (menú de la dreta, “configuració d’entrades”). Les etiquetes o paraules clau us permetrà agrupar diverses entrades de temàtiques similars. Per exemple, posarem l'etiqueta "presentació" a aquesta primera entrada.
- Consulteu el menú Opcions. Us donarà diverses possibilitats, com deixar obert o no els comentaris dels lectors.
- Abans de clicar a “Publica” és recomanable l’opció de Previsualitzar, que us permetrà veure com quedarà l’entrada abans de publicar-la.
- És interessant, també, que cada entrada tingui una imatge o video. Els podeu carregar amb el menú .
- La pestanya HTML us permet veure els codis que, a internet, permeten visualitzar les convencions gràfiques, mitjançant indicacions entre <>. Fixeu-vos-hi.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris