Publicar a la Viquipèdia

By Josep Pujol, professor - de desembre 02, 2012


1) Pas previ a l'edició: identificar-vos. La Viquipèdia admet redactors anònims, però és molt més interessant registrar-se com a viquipedista, amb nom (fictici o real) associat a un correu electrònic. Per això, el primer pas serà enregistrar-vos: a la pàgina inicial de la Viquipèdia, a dalt, a la dreta, surt l'opció "Crea un compte". Cliqueu-hi. Us demanaran el vostre nom d'usuari, una contrassenya (recordeu-la) i un correu electrònic.
Un cop creat el vostre compte, heu de saber que teniu també una Pàgina d'usuari, a la qual accedireu clacant al vostre nom que hi ha dalt a la dreta. Podeu editar-la, per exemple, com una pàgina d'usuari de l'Esmuc. Més endavant la podeu personalitzat amb etiquetes d'usuari, si voleu.

2) Editar continguts: Un cop heu creat el vostre compte i heu accedit a la Viquipèdia, podeu començar a editar. És recomanable començar amb el curs d'autoaprenentatge, que us guiarà (tot i que és només amb l'editor que modifica el codi font). També són interessants els consells que dóna la secció El meu primer article, sobretot pel que fa a les orientacions de qualitat.

3) Estructurar continguts: El llibre d'estil de la Viquipèdia estableix, entre altres coses, l'estructura bàsica de tot article, la manera de redactar, etc.

4) Resums: els Apunts d'ajuda són un bon resum de les convencions gràfiques més utilitzades.

5) A l'Esmuc tenim Viquiprojecte propi: aneu-hi i apunteu-vos-hi a l'assignatura Taller d'escriptura per a la musicologia. És especialment interessant la secció d'Ajuda i documentació


  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris