Tornem a casa

By Unknown - d’abril 14, 2014






Obrint Pas, després d’un llarg viatge, tornarà a casa el maig d’aquest any per posar fi a la seva trajectòria. Abans, però, han volgut acomiadar-se del seu públic amb un total de cinc concerts a Barcelona, Palma de Mallorca i València. Si he de dir la veritat, en ben poques ocasions he vist com s’omplia l’Auditori de gom a gom durant dos dies seguits amb un públic fresc, jove i renovat.

Obrint Pas es retira dels escenaris en un moment delicat tant per la política, la llengua i la cultura, un moment delicat per tot allò que aquest grup valencià ha estat reivindicant durant els darrers vint anys.

Flaixos, samarretes, estelades... Els primers aplaudiments comencen a manifestar-se acompanyats d’alguns crits i xiulets. Resulta estrany seure en una butaca de l’Auditori mentre sonen les primeres notes que entona amb coratge la viola de roda. En format acústic i amb col·laboracions ben diverses, Obrint Pas deixa enrere els llargs concerts a altes hores de la matinada per oferir un directe acurat, emotiu i sincer.  

Il·lusions a les palpentes, somnis dibuixats a l'aire, promeses a les orelles… L’olivera present a l’escenari, representant un himne a la terra i testimoni d’un adéu especial. Miquel Gil, Pep Gimeno, Vicent Torrent, Manolo Miralles... les sorpreses musicals s’intercalen entre els himnes, els clams independentistes van creixent i cada vegada més culs inquiets abandonen la cadira per sentir-se part d’aquest comiat. Miquel Gironès aporta l’apunt còmic per trencar el gel, Xavi Sarrià tanca els ulls i recorda l'alegria senzilla, l'emoció compartida pel demà que encara hem de guanyar, mentre un públic heterogeni sent seves les cançons i sent seu el missatge.

Una coral, dolçaines, vents i tabals es van sumant a l’escenari i omplen de música un auditori que vibra i que veu l’adéu cada vegada més a prop. Però si cantem mai morirem, i amb la tonada de la Muixeranga el públic allarga uns aplaudiments al ritme d’un últim cant a Barcelona mentre els llums es van encenent.

Anna Sardà

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris