La Cobla del Futur

By Oriol Grèbol - de juny 09, 2016

El 27 i 28 de maig es va tornar a celebrar l'esdeveniment més esperat del món acadèmic de la cobla a les comarques gironines. La Cobla del Futur va tornar a oferir un concert esplèndid a dues cobles i amb la col·laboració de la Principal de la Bisbal.

El divendres 27 van començar els assajos dirigits per Francesc Cassú, també director de la cobla de La Bisbal. Alguns membres d'aquesta també van ajudar als assajos de la tarda. I el dissabte a la tarda, després d'un altre matí intens, es va realitzar el concert. Tot plegat, a l'Auditori de Girona.

La Cobla del Futur la formen dues cobles d'estudiants joves d'entre 15 i 30 anys. Enguany, s'han anomenat Cobla Montsalvatge i Cobla Viader, en honor als compositors, molt vius al món sardanístic. I com era d'esperar, es van tocar les sardanes La Meva Girona de Xavier Montsalvatge i La Sardana, Eterna, de Josep Viader. A més a més es va tocar Teresa per a tible, i La Reina de les Flors per a tenora.

A més d'aquestes dues formacions creades per l'edició d'aquest any, també va tocar La Principal de la Bisbal, amb una sardana més de Francesc Cassú i una obligada per a dues tenores de Ricard Viladesau. Els dos intèrprets van ser aplaudits pel públic eufòric. També es van tocar altres obres conjuntes per dues i tres cobles.

Però el veritable encert d'aquest esdeveniment és la incorporació de músics d'altres escoles del país a les darreres tres peces. L'escenari es va carregar amb intèrprets joves que es van unir a la cloenda d'aquesta edició, interpretant tres peces populars de gèneres diversos, En Pere Gallarí, Valsejant i El Meu Avi. Una glossa, un vals i una havanera.

En definitiva, un concert carregat de records dels compositors més destacats de la cobla, amb la col·laboració d'una cobla professional. Una oportunitat única per a qualsevol estudiant d'aquests instruments tradicionals.


  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris