Energia des de Nova Orleans

By Unknown - de gener 05, 2018


Parking Lot Simphony és el nom de l’àlbum de debut de Trombone Shorty amb el prestigiós segell discogràfic Blue Note. La mítica empresa fitxa per un producte segur, lliure de riscos, que aposta per una línia molt molt poc trencadora amb els últims treballs del multi-instrumentista nord-americà. Com ja havia passat amb Say That to Say This i, en menor mesura, amb l’exitós Backatown, Trombone Shorty navega entre el rock, el R&B, el hip-hop, el soul, i el jazz, però mostrant una clara predilecció pel funk, del que en cap moment, excepte a “Laveau Dirge No.1” i a “Familiar”, se’n pot deslligar.

https://artistxite.com/imgcache/album/006/377/006377501_500.jpgShorty no crea una fusió d’estils heterogènia, sinó que intenta invocar una imatge, la imatge d’una ciutat repleta de vida, espiritualitat i, sobretot, d’energia: la seva Nova Orleans natal. Aquest fil conductor es materialitza en el primer i l’últim tema, “Laveau Dirge No. 1” i “Laveau Dirge Finale”, dos cants espirituals on la veu d’una brillant però melancòlica trompeta impregnada de blues destaca sensiblement. L'evocació més personal es manifesta en el desafortunat R&B de ”Familiar”, mentre que les animades marching bands del delta del Mississipí veuen la llum a “Fanfare”. De fet, aquesta última pista és, junt a un memorable “Where It At” i la instrumental “Tripped Out Slim”, l'única que captiva a la primera escolta, i que convida a treure el disc de la calaixera per donar-li una segona oportunitat.

Potser les dotze pistes que formen l’àlbum no aporten absolutament res de nou en el pla creatiu, però una ordenació adequada de les cançons i grans dosis d’energia continguda fan d’aquest un treball tolerable i tolerant. Sense interposar-se ni passar desapercebut, aconsegueix reflectir el potencial d’un jove músic de tan sols 31 anys que, com demostra al solo de trombó de “Tripped Out Slim” i als rangs vocals de “Dirty Water”, encara té molt a mostrar-nos.


Títol del disc: Parking Lot Simphony
Músics: Troy Andrews (trombó, trompeta, tuba, veu, guitarra, piano, Rhodes, Wurtlizer, Hammond B-3, bateria, percussions), Dan Oestereicher (saxo baríton), BK Jackson (saxo tenor), Pete Murano (guitarra elèctrica), Tony Hall (baix), Joey Peebles (bateria), i altres col·laboradors.
Discogràfica: Blue Note Records
Distribuidora: Universal
Llançament: abril del 2017
Estil: Funk - Soul

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris