El sorollet del mòbil

By Miquel Duran - de maig 02, 2016

Un auditori, un coliseu operístic o un teatre són, per a la majoria del públic, un lloc on passen esdeveniments notables i dignes d'atenció. Però això s'ensorra en qüestió de segons quan des de la platea se sent l'insistent so d'un mòbil, la resplendor d'una pantalla encesa, una alarma disparada o el parpelleig del flaix al captar una foto amb el telèfon, fins i tot amb el sorollet que fa el teclejat d'un espectador més pendent de qui està fora que del concert que té lloc davant seu.

Hi ha uns tipus de concert, com els de rock o pop on és normal veure braços alçats amb telèfons mòbils a la caça de la foto per penjar a les xarxes socials. De fet, ja no es porten els encenedors per seguir les cançons, ara el que es veuen són llums de mòbils. Però, si en un concert de rock, els mòbils estan permesos, en espectacles com els del Cirque du Soleil passa tot el contrari: el so d'una trucada pot desconcertar un equilibrista,. Eduardo Möller promotor del Cirque du soleil, així ho explica: « És perillosíssim. Ho vigilem molt. Avisem mil vegades i tenim personal pendent que ningú tregui un mòbil».

En auditoris o teatres d'òpera l'efecte que pot provocar el so d'un mòbil pet arribar a fer desaparèixer la tensió i atenció tant de l'espectador com dels artistes que hi ha dalt l'escenari. Joan Corbera, portaveu del Liceu, explica que abans de començar la representació de l'òpera s'adverteix que no es permeten mòbils actius ni dispositius electrònics. El Palau de la Música també recorre a una falca de locució per recordar que s'apaguin els telèfons. «És un concert en viu, una cosa única i irrepetible. No apagar el telèfon és irrespectuós i si en sona un el mateix públic respon amb intolerància», descriu Víctor García de Gomar, director artístic del Palau de la Música.

Carles Ribell, director de l'Auditori de Granollers, explica que sempre adverteixen el públic que es desactivin els telèfons abans de l'inici del concerts. «Després els acomodadors vigilen la sala, però ens hem trobat amb persones que no saben apagar un mòbil», revela.


Per tot això, i sobretot, per evitar riscos innecessaris, personalment aconsello que, quan es va a qualsevol tipus d'espectacle, es deixi el mòbil a casa carregant la bateria. No fos cas que en el moment més inesperat ens quedéssim incomunicats!

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris