El so més romàntic de Diana Krall

By Ivette Amargós - de novembre 25, 2019

The look of love de Diana Krall és el nom del sisè disc publicat per aquesta pianista i cantant de jazz amb el segell discogràfic Verve. Hi apareixen importants figures de la música, com per exemple el productor Tommy li Puma, guanyador de diversos Grammy i ja productor d’altres discs de Diana Krall. Ha treballat, per exemple, per a Miles Davis, George Benson i Luis Salinas entre altres. Endemés, com a tècnic de so Diana Krall comptava amb el veterà i reconegut Al Schmitt. A més, cal destacar el percussionista Paulinho Da Costa, famós ja que ha tocat per Michael Jackson, Quincy Jones, Aretha Franklin i molts més. El disc també compta amb la col·laboració de la London Symphony Orchestra i Los Angeles session orchestra.

El disc, format per deu estàndards del Great American Songbook, és una col·lecció de balades romàntiques d’un estil jazzístic i bossanova molt íntim. Diana Krall, però, transforma aquests temes amb la seva puresa vocal i els fa molt seus donant-los un caràcter molt sensual amb la seva veu i les seves senzilles, però no fàcils, improvisacions al piano. Aquest caràcter sensual i intimista es reforça amb l’orquestra de cordes dirigida i arranjada pel famós Claus Ogerman la qual connecta perfectament amb Diana.
D’una banda, els temes The night we called it a day, Love letters, The look of love són uns temes on Diana Krall improvisa al piano i el piano pren protagonisme a les parts instrumentals. L’artista improvisa melodies simples amb la mà dreta però amb el coixí de l’orquestra de cordes queda un so ple.
De l’altra banda, a la resta de temes l’orquestra pren molta més importància en les parts instrumentals i el piano queda gairebé en un segon pla.
Pel que fa al tema de Bésame mucho, és l’únic que no el canta en anglès i el canta en un perfecte castellà. 

En definitiva, The look of love és un disc que mostra una Diana Krall molt expressiva i propera, fet que la situa en una molt bona posició dins del jazz actual. La connexió i la confiança que hi va haver entre els integrants i productors del disc va fer possible un triomf artístic i comercial de l’artista. Diana Krall agraeix al seu productor Tommy li Puma per fer-la sentir sempre tan còmoda, a les gravacions; de fet, ella mateixa va dir: “Potser algú altre no m’hauria permès fer un disc com aquest.”

Diana Krall 
The look of love

Verve, 2001


Bibliografia

Santella, J. (2002). Diana Krall: the look of love. All about jazz. doi: https://www.allaboutjazz.com/the-look-of-love-diana-krall-verve-music-group-review-by-jim-santella.php

Waring, C. (2019). ‘The Look Of Love’: How Diana Krall Caught Our Eye. Udiscover music. doi: https://www.udiscovermusic.com/stories/diana-krall-the-look-of-love

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris