The Magical World of Hans Zimmer

By Sergi Núñez - de desembre 09, 2019

The Magical World of Hans Zimmer
Dimecres 25 de desembre de 2019
20:00 hores
Sala 1 Pau Casals, Auditori de Barcelona



Escoltar la música de Hans Zimmer suposa una multitud i gairebé infinitat d’experiències múltiples que ens situen i ens recreen indrets i racons ben diversos. Zimmer, reconegut com una de les figures més prominents del món de les bandes sonores de la indústria cinematogràfica de Hollywood, destaca en concret per aquesta habilitat camaleònica d’adaptar la seva música al context que la pel·lícula requereixi. 


En primer lloc, la carrera professional de Zimmer s’inicià participant i col·laborant en multitud de grups de la new wave i el synthpop de la dècada dels 80. Entre ells s’hi troben grups com els Buggles, que va participar en el videoclip “Video Killed The Radio Star”, el primer publicat a l’MTV, o el grup espanyol Mecano. Després, es va introduir en el camp de les bandes sonores a través del compositor Stanley Myers, especialitzat en música per a cinema i televisió. A través d’aquest bagatge, Zimmer va adquirir la capacitat d’adaptar cada banda sonora a les necessitats contextuals i de la trama en funció del que la situació o escena requereix, utilitzant des de sintetitzadors, orquestres, percussió o altres instruments propis d’altres ètnies. 

Probablement, el gran punt d’inflexió de la carrera de Zimmer va ser la banda sonora de Rain Man, composta principalment amb sintetitzadors i tambors metàl·lics i que va arribar a ser nominada per als premis “Oscar” l’any 1989. Des de llavors, la imaginació i l’univers de Hans Zimmer han transportat al espectadors a tot tipus de mons diversos que podien semblar pràcticament impossibles. L’elenc de Zimmer és tan extens que ens porta des de la sabana i el cantó infantil del Rei Lleó, passant per la temàtica pirata (Els pirates del Carib), la japonesa (L’últim Samurai), la bèl·lica (Pearl Harbour) o l’antiga Roma (Gladiator), fins al misteri del Codi da Vinci o Batman. Pel que fa a la interpretació, aquesta va a càrrec de la Hollywood Symphony Orchestra, una de les orquestres més rellevants en l’àmbit de la interpretació de bandes sonores de les grans produccions del cinema de Hollywood. 

Indubtablement, la figura de Zimmer és cabdal en la història recent de les bandes sonores. Les seves 7 nominacions als “Globus d’or”, els “Grammy” i als “Oscar” al llarg de la seva carrera acrediten la seva tasca i el seu reconeixement a tota la música que Zimmer ha donat a la llum.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris