La jove multiinstrumentista Andrea Motis

By Ivette Amargós - de febrer 22, 2020

La trompetista, saxofonista, cantant i compositora Andrea Motis ha sigut des de ben petita una gran promesa del jazz. Ara amb 24 anys, és reconeguda mundialment i amb una discografia de primera categoria.

Els sis discos que formen la discografia d’Andrea Motis són d’un alt nivell musical. A més, el seu últim treball Emotional Dance, coproduït per Brian Bacchus i Jay Newland (guanyador de 10 Grammys), ha estat firmat per la reconeguda discogràfica Impulse!, un segell americà on han gravat grans músics com John Coltrane, Milt Jackson, Art Blakey o Max Roach. 
Està clar que, a banda del gran talent d’aquesta jove, compta amb el seu quartet base format per músics veterans i d’una àmplia trajectòria musical que li han permès madurar i aprendre com a artista. Al piano Ignasi Terraza, un dels millors pianistes de jazz catalans actualment; al contrabaix Joan Chamorro, multiinstrumentista aclamat pels músics i pedagogs d’arreu del món pel seu sistema pedagògic amb els més petits; Josep Traver a la guitarra, format a l’Escola de Música Modera de Barcelona i a l’Esmuc i Esteve Pi a la bateria, format a NY i acompanyant de grans músics com Albert Bover, Scott Hamilton i Chano Domínguez entre d’altres.

Andrea Motis és una de les grans jazz woman i els músics ho saben, ja que han volgut col·laborar amb ella un grup de destacats músics nord-americans: el vibrafonista Warren Wolf, l’acordionista Gil Goldstein, el saxo baríton Scott Robinson, el percussionista Café Da Silva i el famós saxo tenor nord-americà Joel Frahm. Si bé ja no cap dubte de la importància d’Andrea Motis en el panorama de jazz actual, també cal destacar la seva trajectòria musical que l’ha convertit en el que és ara. Va començar a tocar la trompeta als set anys i tres anys després va començar a estudiar jazz a l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu amb Joan Chamorro. Mentre seguia estudiant a l’escola va ser membre de la Sant Andreu Jazz Band durant nou anys, període en el qual va gravar vuit discos i va tocar en directe amb noms de la talla del trombonista Wycliffe Gordon, el saxofonista Jesse Davis, el clarinetista Bobby Gordon i el saxofonista Dick Oatts, entre d’altres. Aquesta llarga trajectòria ha permès que amb només 23 anys, la seva maduresa musical superi amb escreix l’expectativa dels seus anys.

Andrea Motis ja ha omplert tots els auditoris d’arreu del món i ho seguirà fent, demostrant que és una de les millors artistes del nostre país.


  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris