★ (Blackstar) de David Bowie

By nomatabaleu - de novembre 21, 2016


David Bowie
Àlbum: ★ (Blackstar)
Discogràfica: RCA

            Són pocs els mites de la història de la música popular que es puguin comparar en influència a David Bowie i encara menys els que puguin presumir d'una carrera tan prolífica i rellevant. Per això, és d’agrair que als seus  68 anys el cantant no es deixi emportar per el revisionisme i encara ens sorprengui amb un àlbum tan fresc com ★ (pronunciat Blackstar).

            Per a aquest àlbum el músic britànic ha confiat la producció a un vell col·laborador: Tony Visconti (The Man Who Sold The World, Heroes). La gran sorpresa ve per part de la banda. Bowie abandona la formació que el va acompanyar en les seves últimes gires (així com al seu anterior àlbum The Next Day) i aposta, en un moviment que ningú sospitava, pel quartet de Groove-Jazz de Donny McCaslin.

            L'àlbum pot resultar difícil de digerir pels fans de Bowie, que potser haguessin preferit un disc més nostàlgic. Per contra, Blackstar ens brinda una estimulant mescla de pesats ritmes de bateria, guitarres elèctriques punyents, arranjaments de vents i cordes delirants (un solo de bebop a la balada I Can't Give Everything és només un exemple), i una producció general molt cuidada en la seva cruesa. I tot això a sota de la magnífica veu de Bowie i les seves lletres inconnexes però evocadores. En resum, una joia que, en la línia de Bowie, premiarà aquells que s'hi acostin sense idees preconcebudes.

Enllaços:



Referències:
Ron Hart. 2016. What It Was Like Recording ‘Blackstar’ With David Bowie. [ONLINE] Disponible a:http://observer.com/2016/01/what-it-was-like-recording-blackstar-with-david-bowie/. [Accedit 20 Novembre 2016].

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris