The Beatles: Sentenciats per la policia

By isaiesalbert - d’octubre 02, 2018


L’últim concert dels Beatles, al gener de l’any 1969, sempre és recordat com un fet especial. Ja és bastant anecdòtic saber que va ser a un terrat i no a un escenari, veritat? Doncs encara resulta més estrany saber que aquest últim recitat es va acabar, com es diu a la meua terra, “amb pa i ceba”. Com si un grup d’amateurs es tractés, una colla de joves que havia revolucionat la música popular durant una dècada, es disposava a fer un concert amb quatre amplificadors i uns quants micròfons per la gent del carrer. Ni tan sols ells sabien el que podria passar amb seguretat, tot i que mesos abans els Jefferson Airplane ja havien fet una “performance” similar que acabaria amb la corresponent interrupció per part de les autoritats.

Els Beatles havien contemplat fer aquest últim concert a un vaixell amb admiradors, entre altres opcions. Però tenir la seu de l’empresa Apple (de la seua propietat) al centre de Londres facilitava la feina de transport de l’equip per a un únic concert, alhora que els assegurava el fet sorpresa que buscaven. I sí, el van trobar. Descartant tot el repertori que els havia portat a la fama, van començar a tocar les cançons que havien estat assajant les últimes setmanes, que formaven part del disc que estaven preparant en aquell moment. Potser per aquesta raó, molta gent que passava pel carrer no va saber identificar els de Liverpool quan es detenien a escoltar aquelles composicions que sonaven des del terrat de l’edifici que tenien al davant. I potser, també, que per aquest motiu part dels veïns trucaren a la policia per aturar la música. Qui sap si tocant Help o She loves you els veïns no haurien canviat d’opinió:

-          Mira! S’escolta la música dels Beatles! Que original! Anem a escoltar-los!

Davant el desconeixement de la situació i del repertori i els problemes de tràfic que s’estaven generant al carrer, la trucada a la policia es va fer realitat. Una patrulla va arribar a l’edifici i després de trucar diverses vegades a la porta, van aconseguir que algú de dins obrís i pujaren al terrat per veure allò que estava passant.  Una vegada a dalt, els mateixos components del grup van veure membres de la policia al seu costat i decidiren acabar cantant la mateixa cançó amb la que havien iniciat el recital, Get Back, davant l’advertiment dels policies d’aturar aquell peculiar concert. I així és com va acabar la història dels Beatles en directe, aturats per la policia en l’últim acte que protagonitzarien tots quatre per sempre.


Fonts:

Avendaño, P (2017) (en línia) The Beatles en la azotea del edificio Apple Corps, 1969 Nacionrock.com. Consultat el 25 de setembre de 2018

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris