La versió de Taylor

By Martina Agustí - de novembre 08, 2021

"Fearless (Taylor's Version)"

Només quatre mesos després del seu últim àlbum, Evermore, el passat 9 d'abril Taylor Swift va publicar Fearless (Taylor's Version). Es tracta d'una regravació de Fearless, del 2008, feta amb l'objectiu d'aconseguir noves masteritzacions dels seus àlbums. Aquests són propietat de Big Machine, la discogràfica amb qui va tenir un contracte fins al 2018 i que ara es nega a vendre'ls-hi en condicions favorables.

Fearless (Taylor's Version) inclou les dinou pistes originals i sis cançons inèdites (21 - 26), escrites per a l'àlbum de 2008 però mai publicades (titulades From the vault). Els músics que l'acompanyen són els mateixos que van tocar al tour de 2008, entre ells Mike Meadows, Max Bernstein i Paul Sidoti. L'àlbum inclou les col·laboracions de Colbie Caillat, Maren Morris i Keith Urban.

El disc, escrit després de la ruptura de la cantant amb Joe Jonas, conté una mescla d'amor, dolor i esperança. Comença amb la cançó que dona títol a l'àlbum, en què, amb la seva típica capacitat de descriure escenes amb total precisió, declara que no té por d'enamorar-se. A Love story, una de les seves cançons més conegudes, recrea la història de Romeu i Julieta, amb aquell canvi de tonalitat a l'última tornada que pot semblar típic però dona força a la conclusió. D'altra banda, The way I loved you ens dona un exemple dels seus aclamats ponts, en aquest cas, amb la colpidora "I am not feeling anything at all". A Forever & always es pot notar el canvi que ha fet la cantant en aquests 13 anys. La tornada, dirigida a la seva exparella, ja no sona com un retret fet des del patiment, sinó més aviat com un record de la ràbia que sentia en aquell moment.

Les cançons From the vault barregen el seu estil adolescent, directe i brillant, amb l'estil de Folklore i Evermore (àlbums de 2020), més elegant i ple de personatges i escenaris inventats. Destaca Mr. Perfectly Fine, la cançó més "classic Swift" de les sis, que connecta amb l'aclamada All too well (de l'àlbum Red) a través de l'expressió "casually cruel". Don't you, en canvi, conté un acompanyament vocal que recorda Solar Power, de la cantant neozelandesa Lorde, i no acaba de coincidir amb la resta de l'àlbum.

Tot i haver intentat fer una còpia idèntica a l'original, la nova versió està interpretada des d'un nou punt de vista. La Taylor d'avui ha viscut moltes coses i ha canviat de perspectiva respecte a d'altres i quan, a Fifteen, canta sobre la seva època a l'institut, ja no sentim la nostàlgia de la noia de 18 anys que acabava de sortir de la secundària, sinó certa tendresa cap al seu passat. Malgrat tot, la veu de Swift és més madura i rica. Les tornades ja no sonen plenes d'aire i canta les notes agudes amb menys esforç.

En conclusió, amb aquest moviment digne de jugador d'escacs, Swift ens ha proporcionat una versió més neta i adulta del seu primer hit, que ja ha rebut milions de reproduccions.

Fitxa tècnica
Títol: Fearless (Taylor's Version)
Artista: Taylor Swift
Any: 2021
Segell discogràfic: Republic
Estil: Country pop

Fonts

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris