...i va morir tot ben sol

By Alex López - d’octubre 28, 2015



Mozart, el nen prodigi que als vuit anys ja va arribar a composar una simfonia per a tots els instruments de l’orquestra, mai deixà de treballar ni un sol dia. Tant és així que, durant els trajectes que havia de fer per anar d’una ciutat a l’altra amb aquells carruatges tan incòmodes, escrivia les obres a la seva ment i s’ho guardava tot fins que arribava al seu lloc de destí, on per fi podia plasmar-les en un paper pautat.
 Les gires agotadores compartien lloc a la vida del compositor amb greus malalties i llargues temporades en què s’havia d’endeutar per no caure en la pobresa.

Després de 16 òperes, 41 simfonies, 60 sonates, 57 àries,  13 serenates, 8 misses completes, 10 misses curtes, 21 concerts per a piano i orquestra, 35 cànons, 14 minuets, 6 fantasies i 2 fugues, composà el Requiem, amb el que potser va voler intentar posar música fúnebre a la seva pròpia mort.

Finalment, va arribar el dia en què tal compositor, avui recordat per la seva gran magnífica obra musical, després d’haver estat beneït a la Capella de la Resurrecció de Sant Esteve, el seu cos sense batecs va ser enterrat dins d’una fossa comú del cementiri de Sant Marcos. 
...Curiós, el fet de que només l’enterrador hi assistí...










  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris