Concert a la fresca

By Alex López - de novembre 02, 2015

Els músics havien ocupat tots els llocs buits que quedaven per omplir. La gent del públic sabia que d’un moment a l’altre, el concert començaria. La veïna del tercer segona observava els intèrprets, que anaven vestits d’un gris fosc que, segons com, tirava cap a blavós.
De sobte, un silenci absolut; I aleshores, el vent va sonar tot misteriós, com aquell qui no vol la cosa, com si ens volgués alertar. Un crescendo cap a fort culmina amb l’entrada de les timbales. Brrum! Brrrrrrum! I acte seguit, pizzicatos comencen a caure per totes bandes. Brrrrrrummmm! Brrrrrrrummmm! Altre cop surten per sorpresa! La veïna s’esfereeix i queda tota descabellada. Decideix abandonar el concert a l’aire lliure per escoltar-lo des de dins a casa. Poc a poc, les freqüències agudes queden inundades de mitges i baixes. Brrrrrrrrummm, bruuummmm! Xassss!... timbales i plats, els uns després dels altres, barrejats amb els pitzzicatos i els vents, que cada cop més fort, ressonen per tots els carrers. La gent, esgarrifada, tanquen portes i donen l’esquena als músics. - Foraaaa! Fora d’aquí!- crida un home que passa tot corrent. Però sembla que els intèrprets s’hagin enfadat, i la música no para i segueix eixordant a tot aquell que queda a prop de l’espectacle.

Al cap d’una bona estona,  sembla que els de gris s’hagin quedat ben descansats. Han aconseguit fer fora a tota cosa, persona o animal que s’havia trobat amb l’actuació. No es faran pas d’or venent entrades!

 I poc a poc, sortint tal i com havien entrat, els músics l’un darrere de l’altre van deixar d’anar tocant, amb el mateix ordre de l’inici, però invertit. Silenci. Ni un aplaudiment. I així, sense mosca de soroll, l’escenari va anar buidant-se fins deixar-lo ben desert. La Simfonia de la Tempesta havia acabat.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris