Els prínceps de Rocamadour

By Miquel Duran - de novembre 07, 2015

Dissabte, 31 d’octubre de 2015, 21 hores, Sala Apolo del capdavall del Paral·lel barceloní. Els de Bankrobber i el Taller de Músics proposen un espectacle més del cicle Connexions. Aquest cicle, en la seva quarta edició, es postula com a un dels grans aparadors de tardor de l’escena musical catalana. Ho fa amb produccions inèdites, artistes consolidats, noves descobertes i propostes emergents.

En el cas que ens ocupa, pujaven dalt l’escenari una de les figures més irreverents i provocadores del panorama musical català dels darrers 50 anys, en Pau Riba (veu, guitarra espanyola i guitarra elèctrica). L’acompanyaven dos musics de la darrera fornada que, tal com anunciava el programa “l’admiren i han begut de la seva música”, ells són Mau Boada i Joan Pons (El Petit de Cal Eril) que alternaven bateria, guitarra elèctrica, baix, percussions, samplers i cors.

L’espectacle el formaven un seguit de cançons intercalades amb textos en prosa poètica recitats pel mateix líder del grup. L’origen es remunta als anys 70, quan en Pau Riba residia a l’illa de Formentera. Segons el seu relat, durant una època se li barrejava la música barroca, la lectura de llibres de cavalleria i de mitologia medieval amb el moviment women’s lib que proclamava la igualtat de sexes. La història resultant va ser un conte de cavallers transportat a l’edat mitjana, vist des del punt de vista del feminisme. Aquest però, restà en l’oblit fins que va conèixer al Mau Boada i al Petit de Cal Eril, els qui, amb paraules del mateix Riba “pel seu capteniment i el seu lluminós esperit se m’apareixen com a veritables prínceps de la música extasiada”. És aleshores que se li acut de desenterrar la història i posar-la en solfa.

La sala presentava una entrada considerable, amb assistència de poetes, cantants i enyorats d’aquells Canets diòptrics, convivint amb joves de generacions posteriors seguidors i amants extasiats, ells també, del veterà cantant.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris