Suggeriments Esmuc. Suggeriments enraonats i argumentats de l'escola.

By Antoni - de maig 08, 2017




En aquest text, s'intenta fer suggeriments enraonats de l'Escola i l'Associació d'alumnes.
Entre les coses que m'agradaria donar l'opinió són: els preus de les fotocòpies i els horaris de l'escola.

Els preus de les fotocòpies en l'Esmuc, doblen els d'altres universitats. A la universitat Pompeu Fabra, el preu per fotocòpia, és de 3 cèntims, a la Universitat Politècnica de Catalunya, també, i en canvi a l'Esmuc el preu és de 5 cèntims. Per tant el preu és una mica excessiu.

Aquests preus formen part del conveni amb CEDRO, (Centro Español de Derechos Bibliográficos), per pagar el canon dels drets d'autor. És clar que cal pagar un cànon per les fotocòpies de partitures amb drets d'autor i llibres, però aleshores, per què es paga també quan tan sols es vol imprimir un “power point”, apunts de classe, o qualsevol altre tipus de document, que al poder-se imprimir està lliure de drets? Per què és el mateix cànon per a fotocopiar que per a imprimir? Potser és perquè ja tenen un acord contractat amb l'empresa de reprografia, i no es pot canviar fins que finalitzi, com diu l'ASSAE (Associació d'Alumnes de l'Esmuc).

Però tot i així, per què no es poden deixar un parell d'ordinadors lliures per imprimir amb una impressora normal? Segons dues de les marques d'impressora més conegudes, Hp i Brother, el preu per fotocòpia en la majoria d'impressores laser és de 2 cèntims, una tercera part, més o menys del que paguem a l'escola, és a dir, seria una possibilitat d'estalvi per a molts dels alumnes.

L'altra cosa que m'agradaria comentar és que és una realitat que durant les últimes setmanes de cada quadrimestre, els alumnes no troben aules per fer tanta activitat, i tampoc temps durant el dia per poder estudiar, o fer un esforç final. Així doncs per què no està oberta l'escola fins un poc més tard?


En moltes de les escoles de música europees, es pot estudiar a la nit si es necessita, tal com diuen molts estudiants que han realitzat Erasmus. Pot ser no amb tota l'escola oberta, però si amb un mínim d'espai per estudiar. Tampoc que estigués oberta sempre, però pot ser, si, almenys durant període d'exàmens. Si més no, la majoria d'universitats catalanes amplien els seus horaris de biblioteca en època d'exàmens, per donar oportunitat als alumnes. És per això que crec que l'escola hauria de donar aquesta possibilitat i flexibilitat també als alumnes de música. 

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris