Zefiro-”Concerti per vari strumenti”, Antonio Vivaldi

By Antoni - de maig 08, 2017


Zefiro-”Concerti per vari strumenti”,
Antonio Vivaldi; Naïve, 2005
Duració aproximada 1h 03 min

Instruments originals, música barroca    


La “Biblioteca Nazionale Universitaria di Torino, compta amb més de 450 manuscrits de Antonio Vivaldi, molts d'ells autògrafs. Degut al valor d'aquest llegat, i amb la intenció d'explorar aquesta herència i d'enregistrar obres inèdites, elIstituto per i Beni Musicali in Piemonte, la editora Naïve, i amb col·laboració amb la pròpia biblioteca, van decidir enregistrar una col·lecció completa de totes les partitures que es troben en “Torino”. Des de 2001, es van començar a enregistrar els àlbums de la col·lecció. Actualment ja s'han enregistrat més de 100 discs. Aquest disc és el volum número 25, d'aquesta col·lecció.

Tot i no nombrar-ho en el títol, en aquest disc es troben majoritàriament concerts de diversos instruments de vent fusta. Els instruments utilitzats, la majoria dels de vent fusta, són còpies d'instruments de al voltant del 1720. A excepció de l'oboè solista, que és un instrument original de 1730. La resta d'instruments, els de corda, són la majoria també originals de diferents èpoques, però del barroc; s. XVIII en general.

En total són 7 concerts amb instruments de vent fusta implicats; el RV 559 i RV 560 per a dos oboès i dos clarinets, el RV 497 per a fagot, el RV 548 i RV 454 per a oboè, el RV 534 per a 2 oboès i el RV 566 per a 2 violins, 2 flautes dolses, 2 oboès i fagot.

Els intèrprets són dels que més agraden a la gent, exitosos en el seu camp de les interpretacions històricament informades, d'alt nivell interpretatiu. Coneixedors i especialistes d'aquestes obres, compositor i gènere. La sensibilitat amb la que tracten la música, la qualitat dels legatos, la plasticitat amb la que interpreten, i moltes més altres qualitats fan d'aquest treball un disc molt recomanable per a qualsevol.

Totes les peces són d'una alta qualitat, riques, obres valuoses dintre del repertori de Vivaldi, potser podrien ser remarcables el concert per a 2 oboès RV 534, i el concert RV 559 per a 2 clarinets i 2 oboès.






                                     

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris