La Caravaggia

By Unknown - de novembre 27, 2017

Fundada l’any 2005 per en Lluís Coll, professor de corneta del Departament de Música Antiga de l’Esmuc, La Caravaggia és un d’aquells grups que costen de descriure. Potser perquè és una formació flexible, un grup que sap adaptar-se a les necessitats de cada repertori i a les seves pròpies, elaborant una obra artística, un concert, capaç de crear comunió entre autor, intèrpret i públic. Per aquest mateix motiu, seria inadequat presentar els músics de La Caravaggia només com a “intèrprets”, donat que els seus membres fan moltes més coses que el que és estrictament tocar.

Resultado de imagen de la caravaggia
La Caravaggia és, en línies generals, un conjunt d’instruments de vent del renaixement i el primer barroc, com la corneta, el sacabutx, la flauta de bec, la xeremia o el baixó, entre altres. Molt probablement, si l’Esmuc no hagués existit no podríem gaudir d’aquest conjunt, donat que bona part dels seus membres titulars, col·laboradors, actuals o antics va formar-se a l’Escola. Tot i la joventut de molts dels seus membres, el grup ha actuat en els principals festivals de música antiga de l’estat espanyol i fins i tot en alguns escenaris del circuit europeu. Ha col·laborat amb grups com Les Sacqueboutiers, de Tolosa de Llenguadoc; La Colombina, de Sevilla; Nova Lux Ensemble, de Pamplona, o la Capilla Real de Madrid.

Les seves propostes de programa, sempre cuidades i amb un sentit conjunt, els han portat ha obtenir diversos guardons: el del Concours International de Cuivres Anciens de Toulouse en la categoria d’ensembles l’any 2006, el Premi del Públic de l’IYAP Historical Wind Instruments del Festival Laus Poliphonia el 2007 i altres reconeixements com el d’esdevenir “Grup recomanat” per la Asociación Española de Festivales de Música Clásica el 2010.

Per concloure aquesta petita presentació, res més que convidar-vos a un dels seus concerts, que com indiquen a la seva pàgina web, són “la millor manera de saber què és realment La Caravaggia”.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris