Presentant Forma Antiqva

By Maria Traver Brizzolis - de novembre 27, 2017


Forma Antiqva és un conjunt de música especialitzat en la interpretació de musica antiga, amb criteris i instruments històrics, integrada pels germans Zapico. La formació del conjunt és variable però agrupa els millors intèrprets de la seva generació; la critica els considera un dels grups més destacats de la música antiga a Espanya.

Daniel Zapico (1983) es va especialitzar en la interpretació de la tiorba a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) amb el mestre Xavier Diaz Latorre. Posteriorment, va obtenir el màster en Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Musica Antiga a la Universitat Autònoma de Barcelona amb el seu projecte sobre Robert de Visèe.
Pablo Zapico (1983) finalitza els seus estudis a l'Esmuc especialitzat en la guitarra barroca i l'arxillaüt amb qualificacions immillorables al 2006. Al 2012, obté el màster en Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Musica Antiga a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha rebut classes de intèrprets prestigiosos com Laura M. Pustilnik, R. Lislevand, E. Egüez i altres.
Aarón Zapico és intèrpret de clave i reconegut director als últims anys al món de la música antiga a Espanya. Defensa una «interpretación elegante, plástica y de dinámicas variadas y llenas de matices». Ha dirigit la Orquestra Simfònica de Galícia, la Orquestra Simfònica del Principat d'Astúries, el Cor de la Fundació Princesa d'Astúries, entre diverses formacions.
Forma Antiqva realitza als principals auditoris nacionals i internacionals com el Teatre Real, l'Auditori Nacional de Musica, L'Auditori, el Palau de la Musica Catalana; participa als festivals i cicles de música més destacats: la inauguració de les Temporadas de Ópera de Oviedo, el Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, el Festival Internacional de Música de Santander i la Quincena Musical de San Sebastián, el York Early Music Festival al Regne Unit, el Ludwigsburger Schlossfestspiele i el Thüringer Bachwochen a Alemanya i altres. La seva actuació més recent ha estat al XX Festival de Música Antigua y Barroca «Los Fundadores» a Mèxic.
Per concloure, cito una frase d'aquesta critica de Mario Guada
 
«Una apuesta por la innovación, por el historicismo entendido desde la visión de un intérprete del siglo XXI, en la que la partitura no es más que una pauta que marca el camino, pero que puede transgredirse en áreas de una mejor compresión o una re-interpretación artística compleja, a pesar de tener como base un movimiento que precisamente defiende quizá lo contrario.»


Si segueixen així, deixaran una empenta que segur recordarem amb orgull esmucaire.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris