ELS PREMIS GRAMMY SÓN DESPRESTIGIOSOS?

By Clara Iniesta - d’abril 24, 2017

Els premis Grammy, originalment anomenats Gramophone, són una distinció atorgada per l’Acadèmia Nacional de les Arts i les Ciències de la Gravació per a donar un reconeixement a una fita destacada en la indústria musical a un artista en concret. La cerimònia d’entrega anual compta amb actuacions d’artistes, discursos d’aquests i presentacions d’aquells premis suposadament merescuts. Es porta fent als Estats Units des del 1959, inclou una suma de 105 premis en 30 gèneres de música diferents i és a nivell mundial.

Els guanyadors són escollits pels mateixos membres de l’Acadèmia de Gravació. Qui pot assegurar que una persona del tribunal no sigui amiga d’un artista? És casualitat que aquest any Adele sigui la segona vegada consecutiva que guanya les cinc categories a les que estava nominada passant per davant a Beyoncé? Pel motiu que sigui –segurament econòmic- ha sortit així. Ambdues són artistes amb un gran talent, però, per què se les ha de reconèixer amb uns premis? Adele és millor per aquest triomf històric? Beyoncé és pitjor per no haver-lo obtingut?

Molts artistes es poden sentir atacats veient com Taylor Swift sempre s’ho emporta tot i no té ni la meitat de camí recorregut que Eminem, per exemple. La majoria de persones que hi ha en aquella sala, el seu art es veu compromès pel fet que ells estan pensant en allò, que estan amb l’esperança d’aconseguir aquell premi.[JP1]  I de què és aquest premi donat per qui? És com si pensessin que és un regal donat pels déus històrics de la música. I, en canvi, no sabem ni el nom dels votants. Com a institució que celebra les obres artístiques dels músics, dels cantants, compositors, productors i especialistes tècnics, hem arribat a esperar que els Grammys mantinguin tots els valors i que reflecteixin el millor de la música que neix de la nostra cultura. Però, desafortunadament, l’entrega dels premis s’ha convertit en una sèrie d’hipocresies i contradiccions. Ens fa preguntar-nos per què aquella recompensa va dedicada a un artista, i per què no a un altre.

Crec que els Grammys no són més que una màquina gegant de promoció per a la indústria de la música. Es dirigeixen a un públic d’intel·ligència baixa i alimenten les masses. No es dediquen a honrar les arts o a les creacions d’artistes. És el negoci de la música celebrant-se a ell mateix, això és bàsicament del que es tracta.






 [JP1]confús

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris