Sons de germanor

By Tania - d’octubre 16, 2017

Estem a dia 30 de setembre, un dia abans que els catalans poguessin decidir el seu futur. Ens situem a Alforja, un municipi del Baix Camp, a la plaça major.

A les dotze en punt s’inicià un silenci sepulcral fins que se sentí el piular d’un flabiol per iniciar una ballada de sardanes. Les sardanes varen seguir el seu curs amb melodies alegres, acompanyades de dansaires que les anaven acompanyant.

Hi va haver sardanes per a tots els gustos: modernes per la gent més jove amb tendències més trencadores i diferents de les sardanes de sempre, clàssiques de sempre per la gent més gran que se sent aferrada a les melodies de la seva joventut i no podien oblidar la sardana dedicada al poble.

En finalitzar la ballada habitual de sardanes, els músics van fer l’anunci d’una última peça musical com a bis. L’obra seleccionada fou Els Segadors. Segons els artistes que l’havien anunciat, l’objectiu d’aquesta peça era reafirmar els sentiments catalans i animaven la gent a participar en l’acte de l’endemà arreu tot Catalunya.

Quan van començar a sentir-se les primeres notes dels Segadors també es van sentir algunes persones que tímidament cantaven la lletra de la cançó. A poc a poc es va anant unint més gent, creant un ambient de germanor entre tots els habitants del poble.

Podíem observar com tots els habitants del poble, fossin de la ideologia que fossin, tinguessin l’edat que tinguessin, tots es van unir per a cantar un mateix himne. Finalment, es van sentir les últimes notes que marcaven el final de la peça musical. En finalitzar hi va haver un silenci, els habitants del poble van aplaudir els músics i després molts d’ells es van abraçar en senyal d’afecte.


Seguidament, es van començar a sentir diverses veus que deien “votarem”, defensant el seu dret a decidir per Catalunya el dia vinent. I així va finalitzar l’acte que s’havia organitzat a Alforja en honor a la jornada que estava per venir.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris