A cop de pitu!

By Irene H - d’abril 16, 2016

Prenent un cafè, esperant el tren, estudiant a la biblioteca, escoltant la classe, parlant enmig del passadís, comprant al súper, dormint al tren, pensant en el dia. Hi ha un so que es repeteix i es repeteix. I es repeteix. Ha conquistat totes les situacions, ha traspassat fronteres i, com un cavall de Troia, ha aconseguit que, facis el que facis, deixis el que estàs fent per atendre automàticament el seu xiulet. Es tracta, com no, del característic to del Whatsapp.

Però si ho pensem detingudament, ho trobem en tots els dispositius. Fins fa poc, tothom ens regalava les oïdes amb l’íncipit de La novena de Beethoven o La canción del verano. Els politonos han desaparegut i han tornat els clàssics, els ring de tota la vida, que sonen tots igual i que tan bon punt sona un mòbil tots el busquem alhora.

Estem a la cuina. Sense voler deixes el drap sobre la cuina d’inducció (vaja, la vitro). Pita. Obres la nevera, agafes un iogurt i veus que està caducat, i pensant quan el vas comprar pita la nevera. Pita el forn, el renta-vaixelles, la vitroceràmica, la rentadora, l'assecadora. Es que pita tot! I per si fos poc, els pitus s’han uniformitzat, i ja no saps que està passant: si ens hem deixat la nevera oberta, si ha acabat el cicle de la rentadora o del renta-vaixelles o si ens hem de despertar.

Irritants, insistents, repetitives i uniformes. Així són totes les alarmes, que ens desconcentren i ens alarmen, encara que sigui perquè ja està feta l'assecadora.

Es que no en teníem prou amb l’alarma del despertador? Doncs sembla que no!

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris