By Marta Torrella - d’abril 14, 2016

És la vigília de l’examen. Cansat i carregat, s’asseu a una de les taules del fons i hi deixa tots els llibres i llibretes que necessitarà per l’estudi. Per què ho ha deixat per l’últim moment? Obre el manual, respira fons, agafa un llapis, comença a llegir.

De sobte, l’eco d’un walking d’un baix elèctric fa vibrar el terra i les parets i la taula. Inevitablement, el seu cap va seguint l’harmonia del blues. Un gran esfoç ha de fer per reprendre la lectura i concentrar-se de nou.

Una línia, un paràgraf, una pàgina, a poc a poc va avançant i prenent apunts. No triga gaire a deixar de sentir el combo del pis de baix: un exèrcit de nens cridaners que avui van a escoltar l’OBC a l’Auditori conquereixen el pati de sota de la biblioteca i  el converteixen en una autèntica olla de grills.


Mira el manual, respira fons, busca la frase on s’havia quedat. Som-hi. Quasi ni es distreu amb l’ària que taral·leja la noia que seu al seu costat, quasi ni s’immuta amb el ritme que es pica a la cuixa el company que seu davant. Ja sembla que tot plegat tira milles quan la baralla entre un professor i la fotocopiadora ofereix tot un concert de xiulets, tacos i papers estripats.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris