By Irene H - d’abril 01, 2016

L’exquisit talent d’Ignasi Cambra

Concert de gran intensitat dramàtica el que ens va oferir el passat 10 de març el pianista barceloní Ignasi Cambra dins del cicle Intèrprets Catalans. Organitzat pel Palau de la Música i la Fundació Orfeó Català, el cicle continua amb la formidable desfilada de músics de casa nostra i de gran categoria que aconsegueixen omplir la sala.

Tot i la seva joventut, Ignasi Cambra és una de les figures més rellevants del panorama pianístic a casa nostra. Va estudiar piano a la Juilliard School i a Indiana amb mestres com Auer, Pressler i Alexander Toradze, i ha tingut una carrera meteòrica que l’ha dut a actuar pels Estats Units, el Canadà, Rússia i Espanya. Ja amb tot aquest bagatge, va interpretar amb Valeri Gergiev en la temporada passada el Concert núm. 21 de Mozart a L’Auditori i continua la seva formació amb Maria João Pires en el marc de Projecte Partitura destinat a joves talents.

Amb una tècnica impecable i una maduresa enlluernadora ha sabut entendre i traduir en sons aquelles sensacions inexplicables. S’hi afegeix una exquisida musicalitat i un sentit del discurs natural i coherent que li permet treure un so net, polit, molt equilibrat i de gran precisió.

La Suite Holberg de Grieg va ser la primera obra que va interpretar Ignasi Cambra, amb una sensibilitat exquisida. Les acrobàcies van aparèixer a la Partita núm. 5 de Bach, resolt amb una solvència tècnica absoluta. A la segona part, els Impromptus de Schubert i els tres virtuosístics Preludis de l’opus 32 de Rachmàninov van destapar l’arsenal expressiu de Cambra, en una exhibició de virtuosisme.

Un programa refinat que va captivar i extasiar el nombrós públic present a la sala. La generosa cirereta Rêverie de Schumann va cloure un recital que va ser senzillament estratosfèric.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris