Seamus i Nobs, els membres cànids de Pink Foyd

By Unknown - d’octubre 12, 2016


Era l’any 1971 quan el guitarrista i cantant de Pink Floyd David Gilmour va haver de fer-se càrrec durant una temporada de la mascota del seu amic cantautor i guitarrista Steve Marriott. Aquesta mascota era un espavilat gos que es deia Seamus. La peculiaritat d’en Seamus és que cada vegada que escoltava música, ja fos una cançó o algú tocant la guitarra, es posava a udolar i a lladrar al ritme de la música. Això va fascinar tant a David Gilmour que va tenir la brillant idea de convertir-lo en una estrella del rock. Així doncs, calia compondre una cançó perquè la pogués interpretar en Seamus. Aquesta va ser una petita peça blues que van escriure el propi David Gilmour juntament amb els altres membres de Pink Foyd: Roger Waters, Nick Mason i Richard Wright. Per tant el 1971 Pink Floyd va incorporar un cinquè membre no oficial per a interpretar una cançó que havien titulat amb el nom de l’estrella, “Seamus”, que es va incloure en l’àlbum “Meddle”. A més alguns afirmen que al voltat del minut 1 de la peça escolten algun dels membre dient “Here is the real dog!”.

Però aquesta no era la primea vegada que en Seamus lluïa les seves dots interpretatives, ja que en el 1968 també havia participat en el  single “The Universal” de la banda britànica Small Faces, on tocava el seu amo Steven Marriott.

Però per  desgràcia, per a la gravació del famós “Live in Pompeii” de Pink Floyd, en Seamus no estava disponible, de tal manera que van haver de buscar-li un substitut. L’afortunada va ser una gossa afgana anomenada Nobs, que era propietat de Madonna Bouglione, filla del director de circ Joseph Bouglione. La cançó va patir alguns canvis, inclòs el títol, que va passar a dir-se “Mademoiselle Nobs”. D’aquesta manera, és com la gossa Nobs es va convertir en una nova estrella del rock, de la mateixa manera que ho havia fet el seu col·lega Seamus. 
 


FONT: Carballo Blanco, Mº Encina. Seamus, el perro cantante de Pink Floyd [en línea] Anecdotari del Rock 2006-2016, 5 novembre 2009 [Consulta: setembre 2016] Disponible a <http://anecdotariodelrock.blogspot.com.es/2009/11/seamus-el-perro-cantante-de-pink-floyd.html>
Foto extreta de: http://www.taringa.net/post/musica/19582284/Seamus-el-perro-en-Pink-Floyd.html

 

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris