Boulegean

By Unknown - de juny 14, 2014


Per a tots aquells amants de la música i la dansa tradicional, el festival que es realitza per Setmana Santa al petit poble francès de Sant Jean du Gard és sens dubte un lloc obligatori. Són tres dies de música i dansa a totes hores i a cada raconet del poble, el qual es transforma i s’omple de gent amb instruments, noies amb llargues faldilles que no paren de ballar, gossos, furgonetes, lutiers de tot tipus, etc.
Tocar i tocar tot el dia, escoltar els diferents grups que toquen al pavelló o també aquells que decideixen passar l’estona tocant al carrer, dins o fora d’un bar, mentre més músics s’hi van afegint. Música tradicional italiana, grega, irlandesa, escocesa, gallega, catalana, finesa, bretona, etc. Tot tipus de melodies tradicionals que durant tres des conviuen en perfecta harmonia, complementant-se les unes amb les altres. Instruments nòrdics, del sud, de terres més llunyanes, de casa, fabricats a mà, comprats a grans lutiers... hi ha tantíssima varietat de cultures, de persones, de música, d’instruments, de maneres de tocar, de llengües... però tots estem allà per la música o el ball, convivint en el mateix espai, compartint els mateixos moments i aprenent els uns dels altres.
És una grandíssima oportunitat per descobrir noves músiques per ser escoltades o tocades, conèixer grups de música, intercanviar les músiques i les diferents experiències musicals, deixant totalment de banda d’edat de cada persona, ja que quan la música hi és pel mig no importa gaire més la resta.
Així que ja teniu una opció per la propera Setmana Santa si també, com jo, sou amants de la música que encara no coneixeu.
Laura Mutgé

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris