SomRiu...o SomTxarango?

By Unknown - de juny 14, 2014


Sóc músic i mai he tocat en un grup de música. Sí, què passa?
He tocat amb orquestres de tot tipus, des de musicals, premis de teatre, bandes sonores, La música aquàtica i els focs d’artifici de Händel, missa, en algun casament fent "concertos grossos" (jo de solista, quelcom del qual estic força orgullosa), en quartets, trios, duos, octets, sextets, quintets, orquestra simfònica, de cambra, en bars, esglésies, a l’Auditori de Barcelona –a la sala Pau Casals! (sí, la gran)–, al carrer, a bars, a la platja, a casa ma iaia, i un llarg etcètera. Però mai en un grup de música, en un gran escenari, contractat per algú que vol escoltar-te.
I com que hi ha d’haver sempre una primera vegada per a tot, aquest divendres serà la meva primera vegada. Hauré de substituir la violinista oficial del grup RIU, el  divendres dia 13 de juny a Berga (una setmana aproximadament abans de Patum...!) i la veritat és que per a mi és tot un repte! En menys d’una setmana m’estic aprenent dos CD sencerets de memòria i sense partitures per poder tocar el repertori dignament, així que ara mateix hauria d’estar estudiant com una histèrica al meu petit racó d’estudi.
RIU és un grup de música format per contrabaix, dues guitarres, bouzouki, violí, whistles, acordió diatònic i uilleann pipe i toquen música tradicional catalana des de Les fonts del Segre, l’Àliga, de la Patum, el ball de panderos del Penedès, el ball dels gegants de Solsona i Berga,  el toc de castells, Rossinyol o lo Tio Pep. Tocar i tocar tot el dia per poder arribar a fer les peces dignament i sobretot gaudir del concert i d’aquesta música. Amb els nervis a flor de pell...
Així que després de fer el concert tornaré a escriure per saber si he superat el repte o si he mort en l’intent...

Laura Mutgé

  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris