Situació musical: Auxili i Train To Roots

By Mar Rfe - d’octubre 28, 2014



La nit del dimecres 15 d’octubre es va celebrar a la Sala Apolo un concert de reggae protagonitzat per dos grups; els emergents Auxili, i la banda sarda Train to Roots que encapçalava el cartell.
Primer va actuar el grup valencià d’Ontinyent. La banda és extensa. Està formada per dos cantants, un guitarrista, un baixista, un trombó, un trompeta, un bateria i un percussionista. Van trencar el gel de la sala presentant el seu últim projecte dels tres que tenen, Dolç Atac.
És amb la trajectòria d'aquest que aconseguiren tocar i presentar-lo al famós i important festival de reggae Rototom Sunsplash. Mica en mica s’estan donant a conèixer fora del país Valencià, i tot apunta a l’èxit. 
El públic es va acabar implicant amb ells. És a dir, de la totalitat del públic, la meitat els coneixia i els altres no. Aquests últims, gràcies als esforços d’Auxili, van acabar interactuant amb els intèrprets i submergint-se en el joc del concert, ballant i passant-s'ho bé.
Quan Auxili va acabar el seu concert, els tècnics de so van posar unes cançons a mode de pausa, i els tècnics de sala van obrir i habilitar una petita sala que donava a l'exterior. El motiu? Per a que la gent pogués sortir a fumar, ja que últimament a les grans sales de concert no deixen sortir a prendre l’aire fora de les instal·lacions! Doncs, com es tractava d’un concert de reggae, se les deurien ingeniar per poder oferir als assistents la opció de fumar, fet que la gran majoria no va dubtar d’acceptar. Dins l'avalot de la petita zona ballada on hi havien núvols de tabac i marihuana, vaig poder reconèixer alguns integrants de l’escena de “reggae” catalana. Com per exemple Al Quadrat, Zouké Roots, etc… 
De cop i volta, des de fora es va començar a sentir l'energia dels Train To Roots (TTR) i tothom va fer un campi qui pugui i va entrar de nou a la sala. La posada en escena era molt impactant; tots els integrants anaven vestits amb amples robes de color blanc i duien rastes molt llargues. Eren set: dos cantants altre cop, dos guitarres, un baix headless (sense claviller) que cridava molt l’atenció, un bateria i un pianista. Aquest tenia dos teclats, i molts cops els usava per a sons sintetitzats. TTR és un grup de reggae que combina últimes tendències del dubstep, antigues arrels de l'ska, etc. Tot combinant-se amb el puntal del reggae. 
Aquest segon concert constava amb més quantitat de espectadors, que van arribar just per a escoltar la segona banda. Tota la sala vibrava seguint el greu, constant i profund so del baix. I la gent no podia estar quieta; tot es movia seguint el ritme. Podeu veure-ho vosaltres mateixos en aquest vídeo, si és que no vàreu assistir al concert.





Amb aquesta posada en escena tan potent seguiran duent a terme la seva gira espanyola-francesa anomenada Growing Tour 2014, que porta el nom del seu últim projecte anomenat.














  • Share:

You Might Also Like

0 comentaris